Konton och Lösenord hos QBRITS

(utskriftsvänlig PDF-dokument med skärmbilder som länk nedan, kommer öppnas i nytt fönster/flik)
UA 014 - Svenska - Konton och Lösenord hos QBRITS.pdf

Konton och lösenord hos QBRITS
Det är en utmaning att hålla reda på alla konton och lösenord som man har på Internet. Här jag vi samlat de som har att göra med QBRITS Bastjänst, samt även en del av våra Tilläggstjänster. Generellt när de gäller lösenord bör man inte använda se svenska bokstäverna åäö, då det kan ställa till det i vissa system. I QBRITS Bastjänst fungerar de dock ypperligt.

QBRITS Bastjänst

Mina sidor QBRITS
Användarnamn:  ert kundnummer.
Här kan ni ändra era kontaktuppgifter och fakturor, ni kan även som inloggad se era ärenden. Ert kundnummer är vanligtvis ett u följd av ett antal siffror (ex: u1234).
Har ni glömt ert lösenord så kan ni vid inloggningen välja en länk som då skickar en e-post till den adress som finns registrerat hos QBRITS och man kan inom ett par timmar använda bifogad länk för att ställa om lösenordet.

cPanelen

Användarnamn:  ert kundnummer.
Till cPanelen är det samma användarnamn (ex:u1234) som till mina sidor men ett annat lösenord (ni kan naturligtvis sätta samma lösenord, men det är inte att rekommendera). Det första lösenordet skickas till er via e-post när er miljö sätts upp. Glömmer man detta lösenord så kan man även här få ett nytt via en länk vid inloggningen (cpanelen.qbrits.com). Tänk på att i cPanelens profil alltid ha en relevant e-postadress.

Backupsystemet
Användarnamn: vanligtvis ert kundnummer ex (u1234).
Lösenordet till detta konto får ni i samband med att vi skapar ert backupkonto hos Storegate. Normalt anger man inte kontot så ofta då systemet kommer ihåg det.
Skulle man glömma det kan ni högerklicka på Storegate-hänglåset i statusfältet och välja login to ”Storegate.com”,
och i uppkommande dialogen välja ”need help”.

Därefter kan ni ange om det är användarnamnet eller lösenordet som ni glömt. E-postadressen som ni anger måste vara den som är registrerad för er hos Storegate (den ni får rapporter till).

Är det användarnamnet som ni glömt kan ni även kontakta [email protected] så meddelar vi vilket användarnamn ni som kund har.

Wordpress

Användarnamn: Vad ni själv valt vid installationen
Har ni glömt detta användarnamn eller lösenord så kan man få ett nytt via länk vid inloggningsdialogen. Kom ihåg att alltid ha en relevant e-post adress för Wordpress-kontot.
Beskrivning över två sätt att byta Wordpress-lösenord finns att läsa på QBRITS hjälpsidor.

Är Wordpress uppsatt i enlighet med QBRITS rekommendationer så har ni även möjlighet att gå in via cPanelen.  Välj där er Webb under mina program, på nästkommande sida kan ni klicka på länken för wp-admin. Ni kommer då in som Administratör till er Wordpress utan att behöva WP-lösenordet då ni använt cPanelens istället. Väl inne i Wordpress så kan ni under användare ändra lösenordet.

QBRITS Tilläggstjänster

Hogia Smart Bokföring
Användarnamn: din e-postadress
Lösenord: skickas till er e-post från HOGIA vid aktivering av tjänsten.
Inloggningen ger er en HOGIA-ID som används till alla tjänster hos HOGIA. Ni kan ange att datorn skall komma ihåg lösenordet så ni slipper skriva in det varje gång.
Har ni glömt lösenord så kan ni få ett nytt genom att klicka på länken ”Har du problem att logga in?” vilket leder till en sida där ni kan få ett nytt lösenord skickad till registrerad e-postadress.