Glömt lösenordet för Wordpress?

(utskriftsvänlig PDF-dokument med skärmbilder som länk nedan, kommer öppnas i nytt fönster/flik)
UA 018 - Svenska - Glömt lösenorder för Wordpress.pdf

Det är lätt att man glömmer lösenord och även ibland användarnamn, speciellt då man ofta använder funktioner att ”kom ihåg mig” och då behöver ange dem väldigt sällan. Därför finns det ofta inbyggda system till hjälp för att återsälla de. Wordpress tillåter normalt att man svarar fel tre till fem gånger och efter det så måste man vänta i 20 minuter för att det är någon mening att försöka igen. Detta är tämligen vanlig variant av inloggningsskydd då det skyddar bra mot olika hacknings-system som testar tusental gånger. (http://din-domän/wp-admin)

Metod 1: Återställ för Wordpress via Wordpress:
Under inloggningsdialogen till finns alternativet ”Glömt lösenordet?”, och som vidn val ger möjlighet att ange användarnamnet eller e-postadressen till det kontot som ni behöver nya inloggningsuppgifterna för.

Då kommer den e-postadressen som är registrerat på kontot få en e-post med en länk vilket ger möjlighet att ange ett nytt lösenord. I denna e-post står även vilket användarnamn som är kopplat till e-postadressen.Sidan efter länken kommer att föreslå ett minnesmässigt vidrigt lösenord, men går fritt att skriva något annat.

Detta förutsätter att ni har angivit rätt e-postadress som användare i Wordpress. Är den felaktig så måste ni använda metod två vilket är betydligt krångligare.

Metod 1: Återställ för Wordpress via cPanelen:
Är det så att Wordpress administratörskontos e-postadress är felaktig måste vi gå in bakvägen i Wordpress för att sätta om det. Detta gör vi genom att gå i er cPanel via  http://cpanel.qbrits.com.

Notera att även cPanelen har funktionen ”Reset Password” under inloggningsknappen.

En bit ner i cPanelen hittar ni era installerade applikationer
”WEB APPLICATIONS” i vilken ni har Wordpress-ikon. Klicka på den så kommer ni in till er Wordpress-installations översikt.
I det formuläret så har ni namnet på Administratören och dess e-postsdress samt möjlighet att välja ett nytt lösenord. Ni har även möjlighet att skapa ett Administratörskonto, men vi rekommenderar att man ha så få som möjligt, d.v.s endast ett konto för varje Wordpress-administratör. Efter ändring är det bara att välja ”Spara Alla” och ert Användarnamn/ lösenord/ e-post ändras till det ni angivit. Det kan vara bra att i efterhand gå in under ”Användare” inne i Wordpress för att verifiera att alla uppgifter ser riktiga ut.