Var hittar jag min web-e-post

(utskriftsvänlig PDF-dokument med skärmbilder som länk nedan, kommer öppnas i nytt fönster/flik)
UA 002 - Svenska - Webmail.pdf

Användning av e-Post.
Hos QBRITS får ni med automatik tillgång webmail med vilken ni via en webläsare kan komma åt er e-post. Länken till er webmail är https://webmail.<din domän>.

Efter inloggningen kommer ni få välja vilken webmail ni önskar använda som standard. I dagsläget finns endast Roundcube som alternativ.

Användarinställningarna kan ändras via pilen upptill vänster vid din e-postadress. Det är även där som ni ändrar ert lösenord för din e-post.

Roundcube
Efter val av Roundcube kommer ni in till er e-post. Under settings kan ni språk för menyer och information (Settings/Preferences/User Interface/Language), ändringen bekräftar ni med att välja save. Då kommer all information ändras till det språk ni valt. I samma menylist kan ni välja mellan Meddelande (e-post), Adressbok och nämnda inställningar.

Är man osäker på vad de olika symbolerna i verktygsraden betyder kan man hålla muspekaren över och en förklarande text visas.

Tänk på att både skickade och raderade e-postmeddelanden tar utrymme från er diskkvot. Ha därför som vana att regelbundet städa bland det ni har i Skickat och Papperskorgen.

Lokala e-postklienter
Önskar ni använda en lokal klient (exempelvis Outlook, Thunderbird etc.) finns inställningarna för e-postkontot under ”Användarinställningar/Konfigurera e-postklient”. Vi rekommenderar att man gör det manuellt utan att använda skripten samt att man använder IMAP och inte POP3.