E-postmeddelanden från Wordpress

(utskriftsvänlig PDF-dokument med skärmbilder som länk nedan, kommer öppnas i nytt fönster/flik)
UA 027 - Svenska - e-postmeddelanden från Wordpress.pdf

Det kommer kontinuerligt uppdateringar för Wordpress och de tillägg som installerats. Med standardinstallationen av Wordpress så skickas en e-post till registrerad e-postadress när det dyker upp uppdateringar och även påminnelser att man inte installerat dem, och det kan bli tämligen många e-postar. Avsändaren är ”[email protected]”.

Det är inte nödvändigt att göra uppdateringarna direkt, det kan till och med vara lämpligare att samla på sig dem och vid valda tillfällen uppdatera allt. Och då efter en backup är gjort med Duplicator. En uppdatering innebär alltid en risk att något skall gå på tok, och därför är en backup att föredra. Kom bara ihåg att radera inaktuella backuper från Dublicator då de tar onödigt utrymme i anspråk, och vanligtvis är man ju bara intresserad av den senaste.

Önskar ni stänga av utskick av e-postmeddelandena är det bara att göra följande:

Stänga av e-postmeddelanden från [email protected]

1. Logga in i cPanelen och gå ner till sektionen WEB APPLICATION och välj er Wordpress installation.
  2. En liten bit ner finns inställning för e-postmeddelanden, Klicka över till ”Låt mig välja vilka meddelanden som skickas”. Då kommer det att dyka upp en lista i vilken ni kan bocka ur ”Uppdatering tillgänglig” samt ”Tilläggs Update Available” (intressant svenska).
  3. Välj därefter Spara Alla; och ni kommer inte längre att få e-post om tillgängliga uppdateringar. Om det finns uppdateringar syns ändå tydligt i då man är inloggad i Wordpress.